Powered By Blogger

Saturday, February 5, 2011

Kek Batik



Bahan-bahan

biskut marie - 2 paket (patahkan)
milo - 1 cawan
koko - 1 cawan
gula - 1 3/4 cawan
butter - 1 buku
telur - 5 biji
air - 1/2 cawan

Cara-cara:

1. Patahkan biskut marie ke dalam satu bekas.

2. Masukkan semua bahan ke dalam periuk kecuali biskut marie. Kacau sehingga sebati dan didihkan ia di atas api. Jangan terlalu lama nanti cepat hangit.

3. Tuangkan bahan yang sudah didihkan ke dalam bekas yang berisi biskut marie sehingga rata.

4. Himpitkan biskut-biskut di dalam loyang sehingga mampat.

5. Setelah mampat, masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam.

6. Keluarkan dari peti sejuk dan potong ia dan boleh terus dihidangkan.

No comments:

Post a Comment