Powered By Blogger

Tuesday, February 1, 2011

Kek Planta Mentega Kacang

Kek Planta Mentega Kacang

Bahan-bahan:

(A)
tepung gandum-8g
tepung jagung-20g
gula halus-20g
susu segar-3 sudu besar
Sponge Quick-1 sudu teh
Telur-3 biji (saiz B)

(B)
Marjerin Planta-50g(dicairkan)

(C)
Mentega Kacang Planta-150g

Cara-cara:

1. Tuangkan bahan (A) ke dalam mesin pemukul
dan pukul sehingga kembang.

2. Campurkan Marjerin Planta yang telah dicairkan, kemudian tuangkan ke dalam loyang 20 cm.

3. Bakar dengan suhu 180* C selama 40 minit. Keluarkan dan biarkan sejuk.

4. Potong kepada dua lapis, sapukan satu lapisan Mentega Kacang Planta pada kek dan tutupkan dengan satu lagi lapis.

5. Potangkan dan sedia dihidangkan.

No comments:

Post a Comment