Powered By Blogger

Tuesday, February 1, 2011

Paha ayam beralas daun pisang planta

Paha ayam beralas daun pisang planta

Bahan-bahan:

Paha ayam-4
daun pisang-1 helai(20cm x 20cm)
kertas aluminium-1 helai(20cm x 20cm)
Marjerin Planta-50gm(dicairkan)

Perasa:

serbuk kari-2 sudu besar
gula-1 sudu besar
garam-1 sudu teh
bawang merah-4 ulas(dihiris)
bawang putih-2 ulas(dihiris)
serai-1 batang(dihiris)
bunga kantan-1 batang(dihiris)
air-1/2 cawan

Cara-cara:

 1.Campurkan bahan perasa bersama peha ayam.
 
 2.Letakkan daun pisang di atas kertas aluminium, susunkan paha ayam di atasnya dan tuangkan Marjerin Planta.
 
 3.Masukkan ke dalam ketuhar, gunakan suhu 180* C dan bakarkan kedua-dua belah paha ayam sehingga rata masakannya.
 
 4. Sedia dihidangkan


No comments:

Post a Comment