Paha ayam beralas daun pisang planta
Paha ayam-4
daun pisang-1 helai(20cm x 20cm)
kertas aluminium-1 helai(20cm x 20cm)
Marjerin Planta-50gm(dicairkan)
Perasa:
serbuk kari-2 sudu besar
gula-1 sudu besar
garam-1 sudu teh
bawang merah-4 ulas(dihiris)
bawang putih-2 ulas(dihiris)
serai-1 batang(dihiris)
bunga kantan-1 batang(dihiris)
air-1/2 cawan
Cara-cara:
1.Campurkan bahan perasa bersama peha ayam.
2.Letakkan daun pisang di atas kertas aluminium, susunkan paha ayam di atasnya dan tuangkan Marjerin Planta.
3.Masukkan ke dalam ketuhar, gunakan suhu 180* C dan bakarkan kedua-dua belah paha ayam sehingga rata masakannya.
4. Sedia dihidangkan
No comments:
Post a Comment